péntek, szeptember 2

Kiegészítők - A bizsuk


Bizsu jelentése - Ékszerutánzat, divatékszer, ékesség, fityegő, csecsebecse, mütyür(ke).  
Maga a bizsu (bijou) szó francia eredetű, jelentése: csecsebecse. Legyen az nyaklánc, fülbevaló, karkötő, hajba való (hajcsat, hajráf), bross, akár övek, gyűrűk.




Ma már nincs ruha kiegészítő nélkül. Néha egy nyaklánc, egy fülbevaló rengeteget tud dobni egy összeállításon. 
Személy szerint imádom a bizsukat, nem tudok betelni velük, rengeteg van!





Ha bizsut veszel ezer és egy választási lehetőséged van. Van karika, gyöngy, klipszes, színes, aranyozott, ezüstözött. Vigyázni kell azonban, mert sajnos nem mindenki füle bírja a bizsut. Na őket lehet sajnálni. Ha nagyon vigyázunk a fülbevalókra, akkor sokáig hordhatjuk. 



A következő a nyaklánc. Ebből tengert lehet ereszteni annyi féle-fajta kapható. Rövid, hosszú, ebből is van szolidabb, vagányabb, medálos, nem medálos, többláncos... A színek minden árnyalatában kaphatóak. 





Az utóbbi években egyre jobban elterjedt a bizsu. A bizsu előnye, hogy olcsóbb, mint az arany, ezüst, vagy fehérarany ékszerek, így sokkal több mennyiséget be tudunk belőle szerezni, ha kell minden féle és színű ruhadarabhoz másik ékszert vehetünk fel.
Személyes kedvenceim a hosszú medálos nyakláncok!




Bizsuban szinte mindent szabad. Figyeljünk rá, hogy stílusunknak és hangulatunknak megfelelően válasszuk ki a kívánt darabot, így biztosan jól érezzük magunkat a viselés közben. A nélkül, hogy különösebben tanulnánk, többnyire tisztában vagyunk az ékszerek hordási szabályaival. Minél nagyobb egy ékszer, annál kihívóbb, ezért minél feltűnőbbek akarunk lenni, annál termetesebb darabokat válasszunk.


Ti milyen bizsukat hordtok? Kedvenc darab?
 E.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése